vineri, 1 iulie 2011

Rating din cazuri sociale

Nu sunt genul de om care sta cu orele in fata televizorului urmarind cu sufletul la gura diferitele emisiuni de divertisment de pe la noi, dar din cand in cand mai mult din plictiseala sau curiozitate mai recurg si la vizionarea unor emisiuni de divertisment. Pot sa spun ca sunt cel putin dezamagit de modul in care posturile de tv si producatorii emisiunilor isi trateaza invitatii si pun accentul numai pe cazuri sociale doar ca sa le creasca rating-ul si sa castige mai multi bani. Toti vor sa para ca fac acte de caritate, ca ajuta oamenii nevoiasi, ce este drept intr-o oarecare masura o fac, dar nu mi-se pare normal ca un post de televiziune care isi scoate milioane de euro de pe urma unor oameni care sunt indurerati si mai mult sunt chemati intr-o emisiune ca sa fie exploatati primesc in schimb niste sume care nu ajung nici pe aproape la sumele pe care ei le aduc televiziunilor.

Fenomenul este atat de raspandit incat a ajuns si in emisiunile care candva puneau accentul pe anumite talente ale individului. Acum nu mai este asa, putin talent si multa suferinta, asa considera marii producatori de emisiuni de pe la noi ca  trebuie sa se desfasoare o emisiune de tip concurs.

Conceptul evident ca este furat din afara pentru ca romanii nu mai sunt de mult timp inventivi, au vazut ca merge mai bine furatul si atunci s-au gandit ca nu mai are rost sa se oboseasca. Diferenta este ca pe la emisiunile din strainatate cand este vorba de un concurs acolo inca se mai iau in considerare valorile, talentul si munca fiecarui concurent si pana la urma cel mai bun va castiga indiferent daca este sarac sau nu, daca are sau nu familie, daca este ciung sau schiop.

O mare parte din vina o au telespectatorii care bineinteles cand incepe emisiunea X toti sunt cu ochii cat cepele la televizor si cu batiste sau servetele pregatite ca sa verse cate o lacrima sau doua cand mai apare cate unu care, saracu n-are mama n-are tata si totus incearca sa realizeze ceva, dar daca vad un copil pe strada care cerseste nici nu se uita la el.

Pana la urma asta este Romania toti se dau buni si milostivi pe sticla cand defapt sunt niste oamenii de nimic pentru care conteaza doar banii si vor exploata pe oricine fara pic de remuscari ca sa ii obtina.

2 comentarii:

  1. Imi pare rau sa te informez ca Romanii au talent nu este o idee furata de la americani ci o franciza, ca si X factor. Idee furata, dar facuta foarte prost a fost "Pierduti in Panama", cat despre restul sunt de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand am spus e concept furat faceam referinta mai mult la idea de a aduce la emisiuni cazuri sociale

    RăspundețiȘtergere